Måleri som både yrke och hobby

Det är en sak att ha något som en hobby, att tycka om att måla, och att faktiskt jobba som professionell målare i Timrå. För du kanske har ett väldigt kreativt sinne och tycker om att göra olika saker men det betyder inte att du skulle tycka om att följa ordet och utifrån det då få hjälp med måleri eller annat liknande.

Jag har exempelvis skrivandet som min hobby. Skriver berättelser och drömmen är att skriva och publicera min egen bok. Dock skulle jag aldrig vilja ha skrivandet som mitt yrke eftersom jag är rädd att det skulle förstöra mitt intresse för det. Inte för att inspirationen tar slut utan för att man inte vill sitta och göra exakt samma sak på fritiden hemma som man gör på jobbet.

I området kring Timrå finns bland annat Unic Måleri Norrland som är en firma bestående av mycket kunniga målare som erbjuder tjänster inom måleri. Kan tänka mig att flera av de som jobbar på firman som målare hade måleri som hobby när de var yngre men att det sen har blivit ett yrke istället. Med vissa saker kanske det dock går att ha kvar både hobbyn och jobbet, till exempel om man jobbar med hästar och äger hästar privat också. Men när det kommer till yrken som målare på Unic Måleri Norrland i Timrå har jag svårt att tänka mig det.